-10% KORTING, KLEIN FOUTJE / THE READING JOURNAL (A5)

€34,95 €31,45 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad

In dit exemplaar zit een klein foutje: de voor- en achterkant zijn gewisseld, waardoor er op de voorkant niet "Reading Journal" staat. De cover van de voor- en achterkant is hetzelfde, dus dat is het enige verschil! De binnenkant is perfect!

(Voorbeeldfoto's zijn van de reading journal van 2022 en 2023, natuurlijk is de journal aangepast naar 2024 en nieuwe prompts in de reading challenge!)

Wat heb ik lang gezocht naar een boekje om alles mooi bij te houden, Goodreads bv is een hele fijne app, maar toch heb ik graag iets tastbaar in handen. Ik heb jaren een bullet journal gehad, als je dit mooi invulde was het prachtig, maar het was een énorm werk om alle kadertjes etc te maken voor je echt iets kon neerschrijven. Het duurde te lang en volledige lege pagina's vond ik ook heel intimiderend om te vullen. Dus zocht ik een reading journal, maar nergens vond ik wat ik zocht.. Een journal met genoeg boeken, genoeg plaats, ik wou ook graag trackers, én toch plaats om creatief te zijn. Dus besloot ik om er zelf een te ontwerpen! Een boek om alles mooi bij te houden, je doelen te stellen, maandelijkse terugblikken en na elk boek een leuke review maken! 
Een dat is onze Reading Journal geworden! Het is de bedoeling dat je dit boek helemaal tot jóuw boek maakt, teken/plak/knip/glitter/washi/pinterest/kleur erop los!
Het is een stevige hardcover, a5 formaat, spiraalbinding en 120 grams (goed dik!) papier!

De inhoud:

- Pagina met 2024 doelen: 3 vakjes waarin je een getal boeken kan invullen en 3 vakjes met een aantal pagina's. Je kan deze doelen kleuren eens je ze gehaald hebt, zodat je je voortgang mooi visueel kan zien!
Er is ook plaats voor andere specifieke leesdoelen, deze zijn afvinkbaar! Op de pagina hiernaast is plaats voor 50 must reads of to buy's!

-2 pagina's met grote trackers. De eerste pagina is een 'pagina's per dag' tracker, je geeft de legende kleurtjes en zo kleur je elke dag een vakje met hoeveel pagina's je gelezen hebt. Als je niet leest laat je de dag wit of kleur je hem zwart bv, zo heb je na een jaar een heel leuk overzicht met in welke periodes je veel en minder hebt gelezen! Het werkt ook motiverend om geen vakjes leeg te laten. De 2de tracker is zelf in te vullen! Op pinterest vind je veel inspiratie. Ik gebruik hem om aan te duiden hoe lang ik in een boek bezig ben: dus bv van 1-3 januari een boek in 1 kleur, van 4-12 een ander boek, dan gebruik ik een andere kleur.

-Dan hebben we het grooooote 'boeken gelezen' overzicht! (Voor degenen die hem langer dan een jaar gebruiken, plak iets over de '2024' of maak zelf een leuke titel!) De boeken zijn mooi genummerd en er is plaats voor een cover voorzien. Ik print zelf graag de cover van het boek in het klein af, ziet er heel leuk uit, mini boekjes, en plak deze in het voorziene vak. Je kan de covers ook zelf tekenen of gewoon de titel en auteur in het vak schrijven. Hieronder zijn al 5 sterren voorzien die je kan inkleuren en plaats voor het aantal pagina's. Door de sterren zie je in een oogopslag welke boeken goed waren en welke minder. Er is plaats voor maar liefst 108 boeken! 

-Hierna volgt het grote overzicht! Hoeveel boeken, hoeveel pagina's en ook: hoeveel hebben we er nieuw gekocht? (Als we dit tracken letten we misschien een beetje beter op ons boekenbudget haha!) Er is een grafiek voorzien om je sterrenrating van 2024 te tekenen, een diagram voor je % mannelijke en vrouwelijke auteurs, een lijstje met je top 5 favorieten (moeilijk, I know!). De volgende 2 pagina's bevatten: een grote grafiek waarin je je boeken per maand kan zetten, heel mooi om te zien hoe bepaalde maanden 'beter' zijn dan andere. En ook de pagina's per maand (want sommige boeken zijn net heel lang). En awards! Een best of lijstje! Huilboek van het jaar, beste horror, beste debut,.. en meer! En dan is er een laatste diagram met wanneer je boeken gepubliceerd werden, leuk om te zien of dat echt over jaren heen is of bv vooral 2010s, 2022-2024,..

-Hierna is er de Book Battle: 12 kaders om je favoriete boek per maand in te zetten en zo telkens uit 2 boeken je favoriet te kiezen tot er eentje overblijft!

-Dan komen de maandtrackers! (Tip voor wie langer dan een jaar met het boek wil doen: vul de trackers een jaar in en na dit jaar kan je ze gewoon eruit halen. Dan hou je het 100 boeken overzicht over, de review pagina's en de woordenlijst en heb je er nog jaren plezier van tot je de 108 boeken gehaald hebt!) Er is telkens een lege pagina voorzien om je creativiteit los te laten en een voorblad voor die maand te maken! Naast je voorblad is er een overzicht met maandelijkse trackers, hier begin je dus vanaf januari al mee! 

-Na de trackers is er een pagina met 'boeken gelezen in "maand"' 12 plaatsen met weer sterretjes en pagina's! Bovenaan de pagina kan je het aantal boeken en het totaal aantal pagina's noteren! Naast deze pagina is er een 'boeken gekocht' pagina! 

- De Reading Challenge! 50 prompts die we zelf bedacht en bij elkaar gezocht hebben! Ook deze challenge pak je weer aan hoe jij zelf wil: wil je slechts 10 prompts doen? 20? Jouw boek, jouw challenge! De prompts heb ik niet te moeilijk gemaakt zodat je je tbr kan tackelen, maar toch zitten er prompts in die je uit je comfort zone laten gaan! Ik vind het zelf een fantastische challenge voor 2024 en kan niet wachten om te beginnen! Heb je een prompt af? Dan kan je een boekje kleuren op de eerste pagina en natuurlijk het boek invullen bij de prompt!

-Dan heb je de review pagina's! Als eerste kan je "Book .." invullen = het hoeveelste boek dat je leest dat jaar. (Want niet alle boeken review je waarschijnlijk, kortere boeken of graphic novels waarschijnlijk niet.) En kadertje waarin je de titel en auteur kan noteren en een kader met plaats voor: wanneer is het gepubliceerd (jaartal), wat is de originele taal, in welke taal heb je het gelezen, genre(s), datum gelezen, aantal pagina's, format en de rating! Dan is er nog een kadertje vrij in te vullen, is er iets wat je erbij wil vermelden (bv: aangeraden door mijn mama, vriendin,.. of heeft deze prijs gewonnen,.. etc!) En dan is er heeeeel veel plaats voor je korte inhoud, review en gedachten! Ook een kadertje om eventueel de boekcover te plakken en een kader voor je favoriete quotes! (Er zijn 80 review pagina's!)

-Op het einde van het boek zijn er nog enkele pagina's voor nieuwe woorden. Als je bv in het (ouder) Engels leest zijn er soms woorden die je niet kent, die je hier kan noteren met de betekenis ernaast. 

En dat is het einde van je reading journal, een boek dat 100% van jou is, waar je alles in kwijt kan omtrent je boekenliefde! Ik wens je een suuuuper reading year! <3

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »